Glas Javnosti

Peskov: Treće strane i inostranstvo pokušavaju da izazovu nemire u Beogradu

Politika
Autor: Glas javnosti

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je, komentarišući proteste u glavnom gradu Srbije kojima se zahteva revizija parlamentarnih izbora, da treće strane i inostranstvo pokušavaju da izazovu nemire u Beogradu.

„Postoji unutrašnje zakonodavstvo, izborna tela, postoje i posmatrači koji nisu zabeležili kršenja koja bi mogla da dovedu u sumnju legitimnost izbora. Pored toga, postoje procesi i pokušaji trećih sila, među kojima je i inostranstvo, da izazovu slične nemire u Beogradu“, rekao je on na samitu u Sankt Peterburgu.

On je dodao da ne sumnja da će srpsko rukovodstvo obezbediti vladavinu prava u državi i da se Rusija nikada nije i neće mešati u unutrašnje stvari neke države, posebno ako je ona saveznička i partnerska poput Srbije, prenosi TASS.


„Rusija se nikada ne meša u takve stvari. Sve što se dešava je čisto unutrašnja
stvar Srbije. ;Srbija ima legalno, legitimno rukovodstvo, koje je, po našem mišljenju, sposobno da preduzme sve neophodne mere“, rekao je on odgovarajući na pitanje o ;mogućoj pomoći Rusije ukoliko dođe do nemira.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je ranije danas da su očigledni pokušaji Zapada da uzdrma situaciju u Srbiji uz pomoć tehnika „majdanskih prevrata“.

„Očigledni su pokušaji kolektivnog Zapada da uzdrma situaciju u zemlji tehnikama ‘majdanskih prevrata’. Striktno poštovanje slova i duha Ustava Srbije, poštovanje izbora srpskog naroda, koji je glasao za nacionalne interese svoje zemlje, jedina je moguća reakcija“, rekla je ona.


Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko takođe je danas izjavio da se opozicioni protesti u Srbiji organizuju i izvode u skladu sa principima i tehnologijama „majdanskih revolucija“, što je termin koji se koristi za smenjivanje vlasti masovnim demonstracijama, poput onih iz 2014. na kijevskom trgu Majdan.




Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR