Glas Javnosti

OVO SU INSTRUKCIJE NAPREDNJACIMA PRED SKUPŠTINU STRANKE: Svako ima tri zadatka!

Politika
Autor: Glas javnosti

Kraj maja već nekoliko meseci rezervisan je za veliku Skupštinu naprednjaka, na kojoj bi prema rečima lidera SNS Aleksandra Vučića, partija trebalo da dobije novog lidera.

Da je priprema u "punom jeku" potvrđuju i instrukcije koje se šalju lokalnim odborima širom zemlje, gde se navodi da odbori moraju pripremiti organizaciju, odrediti kvote za dolazak u "Arenu" i organizuju sve uoči formiranja Narodnog pokreta za državu.

Krajem aprila, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić doneo je odluku da se 27. maja održi vanredna sednica Skupštine ove stranke.

I pre aprila, a intenzivno nakon tog meseca, Vučić je u više navrata isticao da će na toj sednici biti doneta odluka da on više neće biti na čelu ove stranke.

„Tu hoću da ubacimo ljude koji nisu SNS, koji nisu imali priliku da učestvuju u vođenju zemlje. Neke ljude koji su bili i naši politički protivnici, a teško je vreme pred nama, da pomognu da izvedemo zemlju na pravi put. Na tome ćemo da insistiramo, ali da li ćemo u tome uspeti videćemo 27. maja“, rekao je Vučić.


Organizacija Skupštine u „šestoj brzini“: Stigle instrukcije odborima SNS po Srbiji

Da su naprednjaci ozbiljno „zasukli rukavi“ i krenuli u organizovanje skupštine, potvrđuje primerak jednog dopisa koji se šalje svim odborima. Nova je imala uvid u sadržaj teksta koji se šalje odborima SNS širom zemlje.

“Poštovani, u obavezi ste da u narednih 10 dana, a najkasnije 21.05, organizujete sednice svih mesnih odbora, kao i da Izvršnom odboru dostavite fotografije (opis fotografija treba da sadrži naziv MO kao i datum i održavanja sednice) I zapisnik. Neophodno je da pozovete celokupno članstvo kako bi što više ljudi prisustvovalo sednici”, navodi se u instrukcijama koje se šalju naprednjacima širom zemlje.

Osim toga, dalje piše da svi lokalni funkcioneri poput direktora, predsednika opština, članovi veća, predsednici Skupština opština, pomoćnici, zamenici moraju da prisustvuju na nekoliko sednica mesnih odbora.

„Tako da na svakom Mesnom odboru bude prisutan bar jedan funkcioner lokalne samouprave“, piše dalje u dopisu.



Kvote, delegati i organizacija dolaska članova: Šta su sve obaveze na odborima lokalnih odbora


Kada je reč o temama o kojima će biti reč na sednicama mesnih odbora, taksativno je precizno navedeno šta su zadaci prilikom dolaska na skup u Arenu 27. maja: kvote, delegati, organizacija dolaska članova na svečani deo Skupštine.

Druga tačka se odnosi na pripremi oko osnivanja Narodnog pokreta za državu.

„Uputiti članstvo da će se nakon Skupštine pristupi osnivanju Narodnog pokreta, koji ne podrazumeva gašenje SNS, kao i da će stranka aktivno učestvovati u organizaciji i pripremi osnivanja pokreta“, piše dalje.


Konačno, navodi se da treba osuditi svako korišćenje tragedije za političke poene, odgovoriti svakom ko pokušava da uruši ugled stranke i svega „što su konačno uradili za državu i građana“.

Uoči sednice koja će biti 27. maja, Vučić je najavio da će dan ranije biti organizovan najveći skup ikada u Srbiji.

„Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike“, rekao je Vučić.

Gostujući na Hepi televiziji, Vučić je naglasio da Vlada funkcioniše kao raštimovani orkestar i da će biti velikih promena na Skupštini SNS.


Vučić je rekao i da će se angažovati u novom političkom pokretu koji „veruje“ da će biti napravljen oko Vidovdana za kada je najavio i veliki, kako ga je nazvao, „skup nade“.

Nije isključio mogućnost da taj novi pokret učestvuje na sledećim izborima, te dodao da se nada da će Srpska napredna stranka ostati stub tog pokreta.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR