Glas Javnosti

OSTAVKA VUČIĆA I IZBORI NA SVIM NIVOIMA! Boško Obradović: Nećemo da učestvujemo u Vučićevim „forama i fazonima“

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da Dveri, zajedno sa Novom Demokratskom strankom Srbije, Pokretom obnove Kraljevine Srbije i Zavetnicima traže ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vanredne izbore na svim nivoima.

Obradović je u saopštenju, povodom ponude predsednika Srbije da opozicija prikupi 85 potpisa poslanika Narodne skupštine i da će raspisati referendum za proveru njegovog legitimiteta, navodi da su sve osim ostavke i izbora „Vučićeve medijske fore i fazoni“ u kojima oni neće učestvovati.

„Neka aktuelna vlast raspiše izbore na svim nivoima, što znači predsedničke, parlamentarne, pokrajinske i lokalne u svim gradovima i opštinama, pa da vidimo šta građani misle o njihovoj spremnosti da se odreknu Kosova i Metohije, da uvode sankcije Siriji, Belorusiji i Rusiji, da privatizuju EPS i da prave zajedničke vojne vežbe sa NATO paktom u Srbiji“, naveo je lider Dveri.


Prema njegovim rečima, ništa od toga nije bilo u predizbornom programu aktuelne vlasti, pa bi novi izbori bili prilika da građanima predstave „svoju novu politiku pristajanja na nove zapadne pritiske i ucene“.

„Vlast se još uvek nije izjasnila o ovom našem zahtevu jer se plaši vanrednih izbora i svesna je pada rejtinga vladajuće koalicije i rasta podrške građana patriotskoj i državotvornoj opoziciji. Taj trend će se samo nastaviti u budućnosti, a vlast neće moći da pobegne od izbora, ma koliko to sada pokušavala“, ocenio je Obradović.

On je podsetio da je razlog zbog kog „patriotska i državotvorna opozcija“ više od mesec dana traži ostavku predsednika i premijerke „kršenje Ustava Srbije zbog francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo“.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR