Glas Javnosti

OSTAJE U PRITVORU! Specijalni sud ODBIO ZAHTEV TAČIJA, ovo su razlozi: JEDAN JE KRUCIJALAN

Politika
Autor: Glas javnosti

Ostaje u pritvoru! Specijalni sud odbio je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg predsednika privremenih institucija u Prištini i jednog od lidera OVK Hašima Tačija, koji se nalazi u pritvoru u Hagu i pored garancija Kosovske policije, prenosi Ekonomija onlajn.

Specijalno veće u Hagu je kao jedan od razloga navelo  mešanje u sudski proces na Kosovu, gde je bilo optužbi da je Kosovska obaveštajna agencija imala dva agenta koji su se predstavljali kao svedoci da daju lažne iskaze, piše Insajderi.

Tu su i veze političkih protivnika bivšeg predsednika Hašima Tačija sa terorističkim organizacijama, ponašanje čelnika Udruženja ratnih veterana OVK, uključujući i letošnje izjave v.d. predsednika te organizacije Fatona Kljinakua.

Drugi razlog za odbijanje da se Tači brani sa slobode vezan je za nesigurnost i strah svedoka u predmetu.

"Svedoci ne moraju biti fizički povređeni da bi bili zastrašeni. Čak i izgledi za oslobađanje optuženih na Kosovu stvaraju strah i nesigurnost kod svedoka u ovom slučaju", navodi se u dokumentima Specijalnog suda.

Jedan od razloga koji koristi Specijalni sud u odbranu svoje odluke je fotografija Tačija sa bivšim direktorom kosovske policije Rašitom Ćalajem, prenosi Kosovo onlajn.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR