Glas Javnosti

OPET PROVOKACIJA PRIŠTINE! Petar Petković: Kurti direktno ponižava Ameriku i EU

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković prokomentarisao je najnoviju izjavu Aljbina Kurtija da neće formirati Zajednicu srpskih opština.

Istakao je da tako Aljbin Kurti ne samo da poništava dijalog, već direktno ponižava i one koji su se poslednjih dana založili za formiranje ZSO - Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države.

Petković je u pisanoj izjavi ocenio da takve najave Kurtiju služe, pored ostalog, i za unutrašnju političku borbu pred drugi krug lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

„Nedopustivo je i sramotno da Kurti demonstrira samovolju i osionost kada je u pitanju sprovođenje sporazuma postignutih u Briselu i da to čini bez ikakvih sankcija, upravo onih koji su garanti sprovođenja potpisanog. Nema sumnje da se Kurti pita, ne samo da ne bi bilo Zajednice srpskih opština, nego ne bi bilo ni Srba na Kosovu i Metohiji. Međutim, mi mu to nikada nećemo dozvoliti i istrajno i odlučno ćemo se boriti za ostvarivanje kolektivnih prava srpskog naroda u pokrajini“, naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR