Glas Javnosti

Odbijanje američke vize JASAN signal KURTIJU! Promena pristupa ili pad s vlasti!

Politika
Autor: Glas javnosti

Politički analitičar Leon Duhanaj smatra da je vest o odbijanju vize premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju za posetu SAD jasan signal da on mora da promeni pristup.

U suprotnom rizikuje pad s vlasti.

"Neizdavanje, odnosno odbijanje vize, po meni je jasna poruka za premijera Kurtija, ali i za građane. Ako se Kurti ne promeni, uskoro će se suočiti sa pritiskom, a možda čak i sa svojim političkim krajem", rekao je Duhanaj u izjavi za Kosovo onlajn.
Podsetio je da je ne tako davno pod američkim pritiskom izglasano nepoverenje prvoj Kurtijevoj vladi, dodajući da se ne smeju olako shvatiti upozorenja poput negativnog odgovora na zahtev za dobijanje vize. Duhanaj ukazuje da je odražavanje prividne političke volje za saradnjom, nedovoljno.

"Gospodin Kurti i njegova politička organizacija bili su stalni protivnici Zapada, i u tom duhu je počela Kurtijeva prva vlada, koja je zatim zbačena na zahtev Amerikanaca. Sada kada je ponovo na vlasti, pokušava da napravi neki balans, gde s jedne strane praznim izjavama pokušava da Amerikance smiri, dok na terenu radi protiv njihovih interesa. Odluke protiv američkog gasa bile su samo jedna od ovih politika. Nažalost, narod je postao žrtva njegovih manipulacija i propagande”, ističe Duhanaj.

Podsetimo, Skupština Kosova nedavno nije podržala rezoluciju kojom se poziva Vlada premijera Aljbina Kurtija da sprovede Vašingtonski sporazum, koji su inače inicirale Sjedinjene Američke Države.

Za Duhanaja to nije ništa neočekivano, s obzirom da je premijer Kurti oduvek bio poznat po svojim antiameričkim stavovima.

Istovremeno, Duhanaj podseća da se lider Samoopredeljenja protivi ne samo Vašingtonskom već svim sporazumima koje je Kosovo do sada potpisalo.

“Premijer Kosova Aljbin Kurti, od njegovog aktivnog nastupa u javnom životu na posleratnom Kosovu, ne govori o saradnji sa zemljama koje poznajemo kao Zapadni blok, uključujući naravno Sjedinjene Američke Države. Takođe, gospodin Kurti je bio protivnik svih dostignuća, svih postignutih sporazuma koji su se odnosili na sudbinu Kosova, počev od Rambujea pa nadalje”, zaključuje Duhanaj.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR