Glas Javnosti

OGLASIO SE Bratislav Gašić: LAŽ je da je otac K. K. vodio u STRELJANU BIA

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da u ovom trenutku ne postoji mogućnost da se se neko dete obučava u streljani, ali da to zakonski nije uređeno, a ministar policije Bratislav Gašić odbacuje navode predstavnika opozicije da je ubica iz Ribnikara K. K. sa ocem trenirao u streljani BIA.

„Izneli ste jednu strašnu, ogromnu laž. Da li je otac to dete vodio u streljanu BIA. Pa molim vas šta još treba izmisliti i reći“ rekao je Gašić odgovarajući na pitanje poslanice Narodne stranke Ivane Parlić koja je piitala Gašića da li je moguće da je K. K. s ocem trenirao u streljani BIA.

„Veoma mi je važno da odgovorite na ovo pitanje, zato što u streljani Partizan tvrde da to dete nogom nije kročilo kod njih i nude snimke kao dokaz. Hoću da vas pitam i da li postoji mogućnost, s obzirom na to da je otac dečaka Koste K. bio bozak vrhu SNS, da li je moguće da su ovom detetu i njegovom ocu bile dostupne streljne koje pripadaju BIA, da li je ovo dete pucalo na pokretnim metama u prostorijama BIA“, pitala je Parlić.

Gašić je odgovorio da je Zakon o streljanama dugo na snazi, i da iz tog zakona proizilaze i kontrole.

„Šta će neki vlasnik da kaže to je njegov problem“, rekao je Gašić i dodao da mu je „ljudski“ nenormalno da se deca vode u streljane, ali da postoji katergorija dece koja trenira u streljanama za takmičenja.


Premijerka Brnabić je rekla da se vlasti spočitava da je otac K. K .bio „blizak vlasti“ i da smo mi omogućili maloletnom detetu da uđe u streljanu BIA.

„To je nemoguće“, istakla je Brnabić.

U ovom trenutku, kako kaže, ne postoji mogućnost da se se neko dete obućava u streljani, ali da to zakonski nije uređeno.

„Cekamo da se završi sednica i da se to zakonski uredi. Jer dok ova sednica traje svi važni zakoni čekaju. Zakonski to možete da uradite samo vi, a za to mora da dođe na tačka na dnevni red neke druge sednice“, rekla je Brnabić.

Na pitanje o uhapšenoj radnici BIA, za koju je narodni poslanik opozicije pitao da li je radila u pratnji Ane Brnabić i odavala podatke crnogorskom narko klanu, Gašić je rekao da se radi o dve različite žene, jedna je na trudničkom bolovanju.


„Da li postoji u premijerkinom obezbeđenju žena koja se zove Dušica? Da, ali je žena na trudničkom bolovanju. Dušica Jovanović je uhapšena, a uhapsili su je radnici BIA kad su ustanovili da su ona i njen suprug sarađivali sa crnogorskim narko kartelom“, zaključio je Gašić.

Brnabić je to potvrdila i istakla da je jedina tačka spajanja što se te dve žene zovu Dušica.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR