Glas Javnosti

ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU: Brnabić najavila višemilionske italijanske investicije

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Konfindustrije Srbije Patricijom Dei Tosom o poslovanju italijanskih kompanija i poslovnoj klimi u Srbiji, o novim ulaganjima i proširivanju investicija.

Brnabić je ukazala na izuzetno dobre bilateralne odnose i navela da je u izazovnim vremenima od izuzetnog značaja obezbedjivanje novih investicija ili proširivanje postojećih, saopštila je Vlada Srbije.

Poručila je da je Vlada Srbije spremna da u potpunosti izađe u susret kompanijama iz Italije koje već posluju u Srbiji, ali i potencijalnim investitorima.



Navela je da im u obezbeđivanju najboljih uslova za poslovanje u ovom delu Evrope stoje na raspolaganju, uz Vladu Srbije, i Razvojna agencija i Privredna komora (PKS).

Naglasila je da će svi problemi sa kojima se susreću kompanije iz Kofindustrije biti rešavani u hodu, a da je PKS adresa kojoj mogu da se obrate.



Predstavnici Konfindustrije Srbije i Konfindustrije Italije preneli su premijerki da je Srbija, bez obzira na teška vremena, pouzdan partner u obezbeđivanju sigurnih i pouzdanih uslova poslovanja, uz obostrano poštovanje, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor "Iwis" kompanije Lučano Maser naglasio je da Srbija ima najbolju poslovnu klimu u okruženju i najavio višemilionsku investiciju u Kanjiži, otvaranje novog pogona krajem godine.



Predstavništvo Konfederacije italijanske industrije u Srbiji osnovano je 2012. godine i danas okuplja 160 renomiranih italijanskih kompanija.

Veoma je značajan činilac u jačanju privrednih i društvenih veza između dveju zemalja.

Konfindustrija Srbija je vrlo aktivna na planu pokretanja ili podrške inicijativama privredne saradnje i svojim članovima pruža operativnu podršku u ostvarivanju saradnje sa srpskim poslovnim partnerima, piše Nova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR