Glas Javnosti

HARADINAJ POBESNEO ZBOG NEUSPEHA PRIŠTINE U BRISELU: 'Kurti je jedan najobičniji PREVARANT'!

Politika
Autor: Glas javnosti

Albanska strana je po svemu sudeći nastavak dialoga sa Beogradom u Briselu doživela kao poraz svojih nadanja i očekivanja u ovom trenutku a kao glavnog krivca vide tzv.premijera Aljbina Kurtija.

Skandalozan nastup "prevaranta Kurtija" i obmana naroda Kosova jer fokus dijaloga sa Vučićem nije bio na međusobnom prizanju, poručio je nekadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Nešto slično tvrdi i doskorašnji koordinator za dijalog Skender Hiseni.

-Kurti je uspeo da oslabi pregovaračku poziciju Kosova u nastavku dijaloga svojim diletantskim ponašanjem, populističkom arogancijom i izraženom neodgovornošću, koja će se, hteo to ili ne Aljbin Kurti, nastaviti. Kosovo je u Briselu uradio upravo ono što su voleli Vučić i Srbija. Kurti je izrazio želju da zadrži status kvo, rekao je Hiseni.

Predstavnici Demokratske partije i Demokratskog saveza nekadašnjeg lidera Hašima Tačija i Ise Mustafe,tvrde da je Kurtijev nastup u Briselu bio u korist Srbije, dok mu analitičari daju još vremena.

printscreen tv prva

-Najbolje će o tome glasači da sude. Da li se Kurti toliko promenio i da ga na neki način kazne, kaže Ardian Arifaj, bivši savetnik Hašima Tačija.

Za poznavaoce političkih prilika Kurti se ipak u Briselu nije ponašao neočekivano.

-Naravno da je bilo očekivano da će obe strane u ovom prvom sastanku samoda predstavljaju svoje pozicije i da više se obraćaju svojim glasačima, nego da daju nešto substencijalno za taj proces, kaže Arifai.

Iz Socijal-demokratske partije Kosova, ocepljenog krila Kurtijevog samoopredeljenja, sarkastično saopštavaju.

-Sastanka u Briselu nije bilo jer je Kurti obećao da će prvo zatražiti prizanje Kosova od strane Srbije. Ovo je fotomontaža, ovaj sastanak se nije dogodio, navodi ova stranka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR