Glas Javnosti

NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA PREDSTAVIO SARADNIKE: Evo ko će mu pomagati

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je u Starom dvoru svoj tim, kao i oblasti kojima će se svako od njih baviti.

- Zamenica gradonačelnika je Vesna Vidović, kao što znate, i ona će biti zadužena za oblast socijalne i dečje zaštite, kao i za školsko i predškolsko obrazovanje. Novi gradski menadžer je Miroslav Čučković, aktuelni predsednik gradske opštine Obrenovac, a njegova specijalnost biće ravnomeran razvoj grada - rekao je Šapić na predstavljanju svojih saradnika, prenosi Beoinfo.
Funkcije pomoćnika gradonačelnika obavljaće Aleksandar Savić, Predrag Lukić i Cvijo Babić.- Aleksandar Savić biće zadužen za komunikaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima. Predrag Lukić brinuće o javnom prevozu u Beogradu, dok će se Cvijo Babić baviti komunalnom delatnošću i komunalnim preduzećima, koje su ključne za funkcionisanje grada. Zahvaljujući zavidnom iskustvu mojih saradnika zajedničkim snagama pokušaćemo da prevaziđemo težak i neizvestan period, kako bi Beograđani što manje osetili tešku situaciju u kojoj se nalazi čitav svet, a onda, logično, i naša zemlja - istakao je tom prilikom Šapić.
Gradonačelnik Beograda osvrnuo se i na to da je komunikacija sa gradskim opštinama i javnim preduzećima jedan od najvažnijih kanala komunikacije koji su u prethodnom periodu predstavljali problem.
- Samo kao primer, jedan od najvećih problema svih proteklih uprava Grada je i Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd i do sada niko ni približno nije uspeo da reši problem naplate karata, dok se ono od strane Grada Beograda subvencioniše sa 110 mil EUR. Dok ne dobijemo metro i alternativne vrste prevoza teško možemo da rešimo saobraćajne gužve - istakao je gradonačelnik.


Gradonačelnik je najavio i da će članovi Gradskog veća biti zaduženi za određene oblasti, te da će zajedno s njim, koji je, kako je naveo, "prvi među jednakima", njegovim timom, te sekretarima u Gradskoj upravi i direktorima javnih preduzeća pokušati da postave "zdrav i normalan sistem".
- Biće to sistem komandne odgovornosti, koji jedini može da bude efikasan sistem i omogućava da znate ko je za šta zaslužan ili kriv, ali ne sa ciljem da otkrivate krivce već da biste mogli da predupredite neplanirane situacije. Težimo da uspostavimo kvalitetan sistem i na taj način, nadam se, opravdamo poverenje svih građana Beograda - zaključio je prvi čovek prestonice, piše Ekapija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP