Glas Javnosti

NESTOROVIĆ NEĆE NI SA KIM U KOALICIJU: Novi izbori u Beogradu sve izgledniji!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ne podržavamo koaliciju ni sa koalicijom SNS-SPS ni sa potencijalnom koalicijom "Srbija protiv nasilja" i NADA, saopštilo je udruženje "Mi - Glas iz naroda", koje je na decembarske izbore izašlo sa listama čiji su nosioci za republiku bili Branimir Nestorović, a za Beograd Aleksandar Jerković.

Obe ove liste prešle cenzus i osvojile mandate.
.
Ovo je odgovor "Mi - Glas iz naroda" objavljen na sajtu organizacije, na javni poziv potpredsednika SNS i kandidata za gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na razgovore o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine.


Kako se navodi, zainteresovani su da preuzmu "potpunu odgovornost u vlasti, bez pravljenja kompromisa sa dosadašnjim načinom vladanja svih “post-petooktobarskih vlasti”, a to sa naših šest mandata nije ni realno niti bi bilo fer za očekivati”.


- Ako ne bude formirana nova gradska većina mimo nas, i budu raspisani novi izbori, sada već kao parlamentarna lista imaćemo bolju priliku da predstavimo naš plan i program za upravljanje Beogradom, što će dati glasačima jasniji izbor od onog koji su imali na prethodnim izborima - navodi ovaj pokret, čiji je nosilac liste bio Branimir Nestorović.

Poziv Jerkovića na razgovore

Poziv na razgovore uputio je i Aleksandra Jerkovića, novoizabrani odbornik i nosilac liste “Mi - Glas iz naroda, Aleksandar Jerković" na beogradskim izborima.

On je ovo udruženje, u svojstvu predsednika pokreta “Nema nazad iza je Srbija”, pozvao na sastanak na kome bi kao koalicioni partneri “razmenili stavove, ne samo po pitanju odluka koje se tiču beogradskih izbora, već i o aktuelnim dešavanjima na Kosmetu, kao i o nastavku buduće saradnje”.- "Mi - Glas iz naroda" nije bio ni sa kim u koaliciji ni za republičke ni za gradske izbore, nismo na to ni imali pravo kao udruženje građana.

Stoga mi i nemamo koalicione partnere s kojima treba da se dogovaramo o bilo čemu. Svi naši kandidati i za Narodnu skupštinu Srbije i za Skupštinu grada Beograda bili su isključivo kandidati liste "Mi - Glas iz naroda” - piše u saopštenju.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR