Glas Javnosti

NE MIRUJU! Pritisak na zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Kosova Vjosa Osmani iskoristila je svoje boravak u Antaliji, na Diplomatskom forumu, da se sastane sa predstavnicima zemalja koje ne priznaju nezavisnost Kosova, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima.

Osmanijeva se sastala sa predsednikom Gvineje Bisao Umarom Sisokom Embalom, premijerom Libije Abdulom Hamidom Dbeibehom, kao i sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Singapura i, kako se navodi, sa predstavnicima još nekoliko zemalja koje ne priznaju kosovsku nezavisnost.

U odvojenim susretima, predsednica je razgovarala i sa generalnim sekretarom OEBS Helgom Šmit, generalnim sekretarom Organizacije država turskog govornog područja, kao i sa poslanikom u Evropskom parlamentu Ihanom Kjučukom, kojima je prenela poziciju Kosova u odnosu na regionalna i globalna dešavanja, dodaje se u saopštenju.

Takođe, Osmani se u Antaliji sastala i razmenila mišljenja o najnovijim dešavanjima sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i drugim svetskim i regionalnim liderima.

Osmani se sastala i sa članom predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem i sa mandatarom za sastav crnogorske Vlade Dritanom Abazovićem sa kojima je razgovarala o "jačanju susedskih odnosa".

Takođe, kako je navedeno, Osmanijeva je Džaferoviću poručila da Kosovo poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.  

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR