Glas Javnosti

NE GUBIMO SAMO KOSOVO I METOHIJU: Primena evropskog plana vodi ka ukidanju Srpske i ulasku Srbije u NATO

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da primena "francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova i Metohije neminovno vodi ka zahtevima za ukidanje Republike Srpske i ulasku Srbije u NATO u narednim godinama".

Jeremić je ocenio da je odbacivanje tog plana na referendumu „jedini način da Srbija zaštiti svoje nacionalne interese“.

„Ako predsednik Srbije Aleksandar Vučić počini veleizdaju na Kosovu i Metohiji, Zapad će od njega tražiti da pristane na ukidanje RS i na kraju da Srbija uđe u NATO. On će morati da pristane na sve što od njega traže, jer je ucenjen i nema kud, zato što zna da će biti na slobodi samo dok je na vlasti“, rekao je Jeremić za kanal TV liga.

Predsednik Narodne stranke je ocenio da se Vučiću „moraju vezati ruke“ kako ne bi sproveo u delo plan kojim je, kako je rekao, predviđeno da Srbija prihvati nezavisnost Kosova i omogući da postane član UN.


„Nesporna je volja većine naroda da se ne prihvati nezavisnost naše južne pokrajine, ali samo referendum može da pretoči tu volju u formu obavezujuću i za vlast. Narod kao nosilac suvereniteta mora biti taj koji odlučuje o svojoj sudbini i narod je uvek u pravu“, rekao je Jeremić.

Ocenio je da je ostalo „svega nekoliko meseci da se spreči nacionalna katastrofa“, jer su, kako je rekao, aneksom usvojenim u Ohridu predviđeni precizni rokovi za sprovođenje sporazuma u delo.

„Ako Kosovo uđe u UN, niko više neće moći da ga izvadi odatle, a Velika Albanija bila bi stvorena za nekoliko godina ujedinjenjem Kosova i Albanije, što bi dovelo do novih sukoba na Balkanu, jer bi ta država imala teritorijalne pretenzije prema Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Grčkoj“, rekao je Jeremić.


Ocenio je da je Srbija u „prelomnom trenutku, sličnom onome u kojem je bila Crna Gora 2012. godine“.

„Tada je Milo Đukanović bio pred podizanjem optužnice u Italiji, pa je, da bi se spasao, odlučio da okrene leđa Rusiji i svom snagom krene u NATO, čime je kupio podršku Zapada da vlada još narednih 10 godina. Ako Vučić sprovede ‘francusko-nemački’ plan u delo, na sličan način dobiće zeleno svetlo Zapada da radi šta hoće u Srbiji – trpa novinare u zatvor i šalje Žandarmeriju da ubije boga u narodu ako se pobuni protiv iskopavanja litijuma“, naveo je predsednik Narodne stranke.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR