Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (8) Gospodo, da li vas je sramota da otimate i na IGRAČAKAMA iz vrtića

Politika
Autor: Glas javnosti

Bahatosti nema kraja. Gradska kasa Kraljava se prazni na sve moguće načine. Nema kanala koji nije iskorišćen za ličnu dobit funkcionera koji su pod gradonačelnikom Predragom Terzićem i njegovom zaštitnicom gospođom ministarkom Marijom Obradović.

Ovo je deo citata kriminalističko-obaveštajnog izveštaja sačinjenog o malverzacijama u kraljevačkom rukovodstvu i u samom gradu ali i u njihovoj matičnoj Srpskoj naprednoj stranci. Pod jednim odeljkom sui  poslovi koji su rađeni za Predškolsku ustanovu “Olga Jovičić – Rita”. Zanimljivo je da istraga utvrdila da su se za kraljevačke mališane igračke kupovale bez javnih poziva i da nisu prolazile zakonske procedure.

Na kraju je utvrđeno da su igračke dobavljačima uredno plaćane iz gradske kase, ali su onda nestajale. Tačnije, na kraju godine nisu bile u popisu imovine PU “Olga Jovičić-Rita”. “Glas” prenosi samo deo sumnjivih nabavki sprovedenih za potrebe predškolske ustanove a koje se navode u kriminalističko-obaveštajnom izveštaju.

Grad je platio kontrole higijene hrane po ugovoru potpisanim sa Zavodom za javno zdravlje Кraljevo. Naravno, sve je učinjeno suprotno Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o budžetskom sistemu. A, da bude još crnje, ugovorena cena usluge je bila 939.000 dinara, a plaćeno 1.008.000.

Genijalno! Deci iz jaslica pokazivao svoj kabinet

Kraljevački “Monti Pajton”, kako sugrađani nazivaju gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića zbog brojnih gafova, vodio je decu iz jaslica po skupštinskim salama i pokazao im svoj kabinet. Deca iz “Poletarca“ su prošle godine bili gosti Terzića a “cilj i motiv ove posete bilo je upoznavanje dece sa radom gradonačelnika i Gradske uprave”.

I u sledećem poslu je počinjen reshod - najmanje 702.000 dinara. U ovom delu su plaćene popravke i održavanje mašina i aparata u kuhinji. Novac je dat firmi “Termicom“ d.o.o. Beograd. Prvo je plaćeno 298.000 dinara za popravku rashladnog sistema na komorama, pa je 179.000 dato za popravku konvektomata, mešalice za testo i rashladnog ormana (sve plaćeno firmi “Ekopolis DS“ d.o.o. Niš). Onda sledi isplata 127 hiljada dinara za popravku univerzalne kuhinjske mašine, pa 98.000 za priključak vodenice na kuhinjsku mašinu…

Nabavljene su igračke za 124.000 dinara i to po računu beogradske firme “Pertini toys“ d.o.o. Nepravilno je planiran i evidentiran izdatak od najmanje 202 hiljade dinara za nabavku igračaka.

A onda, u bilansu stanja predškolske ustanove manje je iskazana vrednost opreme i nefinansijske imovine za 202.000 dinara. Tako je samo na igračkama iskazana manja vrednost od kupljene i to za 347.000 dinara.

A “Pertini toys“ su samo u 2016. godini fakturisali gradu 2.520.000 dinara za igračke. Gde je još pet godina rada sa upravom Predraga Terzića? Zato na internet portal PU “Olga Jovičić-Rita” nema obavezne liste javnih nabavki, već samo sedam javnih poziva u 2021. godini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR