Glas Javnosti

MIŠČEVIĆ O ULASKU SRBIJE U EU : Srbija bi mogla do 2025. da ispuni kriterijume

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević izjavila je danas u intervjuu za Glas Amerike (Voice of America - VoA) da bi Srbija do 2025. godine mogla da ispuni kriterijume za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

„To znači da najveći broj sistemskih zakona do te godine treba da bude usaglašen u potpunosti. Da sva sistemska merila budu uneta u domaće pravo i pravosuđe. Stvar je u tome što se EU iz dana u dan menja i povećava se opseg sa kojim moramo do momenta članstva da se usaglasimo“, rekla je Tanja Miščević, koja je boravila u trodnevnoj poseti Vašingtonu.

Ona je u SAD razgovarala sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom (Gabriel Escobar), članovima Predstavničkog doma Kongresa Tomasom Kinom (Thomas Kean) i Robertom Aderholtom i učestvovala u događajima koje je organizovao nevladin Atlantski savet.


Ministarka je rekla da je važna tema njenih susreta bila i potreba za kontinuiranim strateškim dijalogom između Srbije i SAD, jer dve države imaju mnogo više tema za razgovor, od samog dijaloga između Kosova i Srbije.

„Otvara se prostor za razgovore o energetici – imajući u vidu da je jedan od akcenata na reforme u Srbiji energetska diverzifikacija. Zatim priča o digitalizaciji, ali i stalna potreba povećanja investicija koje iz Amerike dolaze u Srbiju. Tu ima mnogo prostora i interesovanja. Most svega toga je velika angažovanost Američke privredne komore (AMCHAM) u Srbiji“, rekla je ona.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR