Glas Javnosti

KURTIJU STIGLA NAREDBA OD NAJMOĆNIJIH ZEMALJA SVETA: Hitno naći način da Srbi glasaju na izborima

Politika
Autor: Glas javnosti

Ambasadori zemalja Kvinte podneli su Aljbinu Kurtiju konkretan zahtev kojim traže da se nađe način da Srbi sa Kosova i Metohije glasaju na parlamentarnim i predsedničkim izborima u Srbiji.


Izvori bliski ovom pitanju nagovestili su da međunarodna zajednica od premijera tzv. Kosova traži da nađe način kako bi državljani Srbije mogli da glasaju na teritoriji Kosova. Kako prenosi RTV Dukađini, ovi izvori su ukazali da je ovaj zahtev upućen šefu prištinske vlade ranije ove nedelje i da je dobio rok da odgovori do kraja meseca.


Oni su, kako se navodi, uputili pitanja kabinetu premijera, ali Vlada nije odgovorila, a niko od zvaničnika nije pristao da komentariše ovu temu. Iako vladini zvaničnici nisu komentarisali, stručnjaci za politička dešavanja na Kosovu kažu da je premijer Aljbin Kurti sada u teškoj poziciji.


Prema rečima političkog analitičara Agona Maljićija, ovakvu poziciju pogoršala je činjenica da pre izvesnog vremena nije dozvoljen referendum o ustavnim promenama u Srbiji. On je pomenuo je Kancelariju za vezu Srbije na Kosovu kao priliku da lokalni Srbi glasaju na referendumu, kao i na izborima.

BONUS VIDEO: Kako nas varaju trgovci - lažna sniženja, sumnjivi pokloni, reklamacije kao nemoguća misija

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR