Glas Javnosti

KURTI POTVRDIO LICEMERJE SVETA: Posao ide dobro, imamo podršku međunarodne zajednice!

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijer pivremenih institucija u južnoj srpskoj pokrajini Aljbin Kurti, posle reakcije SAD, Evropske unije i Kvinte, koje su osudile nasilne akcije policije na severu Kosova, izjavio je da ima podršku međunarodne zajednice i da "posao ide dobro".

"Važno je naglasiti da je cilj vlade i institucija da omogućimo gradonačelnicima, izabranim na demokratskim izborima, pristup njihovim kancelarijama, u kojima moraju da obavljaju funkciju, radeći za sve građane, bez obzira na veru, etničku pripadnost ili poreklo. I verujem da ćemo za ovo imati podršku svih međunarodnih faktora... Imamo podršku međunarodnih partnera i posao ide dobro", rekao je Kurti.

Nasilni upad kosovske policije u zgrade opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok su osudile SAD, EU i Kvinta.

"Sjedinjene Američke Države osuđuju akciju kosovskih vlasti da pristupe opštinskim zgradama na severu Kosova. Nasilne mere treba odmah prekinuti“, napisao je na Tviteru ambasador SAD U Prištini Džefri Hovenijer.



I Evropska unija najoštrije je osudila sukobe kosovske policije i demonstranata na severu, inicirane pokušajem novih gradonačelnika da uđu u zgrade opština, saopštio je sinoć portparol Evropske spoljnopolitičke službe.

Nasilje na severu osudila je i Kvinta koja je pozvala kosovske vlasti da se odmah povuku i deeskaliraju situaciju.

Glas javnosti/RTV DukađiniKosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR