Glas Javnosti

KURTI MORA DA PRIHVATI ZSO ILI DA ODUSTANE OD VLASTI! Albanci: Ne usuđuje se da izađe pred narod i kaže da će formirati Zajednicu srpskih opština

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Socijaldemokratske partije Kosova Dardan Mollićaj kaže da će dogovor u Ohridu biti postignut, a ukoliko i ne bude biće naknadno.

Govoreći o međunarodnim pritiscima na stranke, Molićaj je istakao da ne treba zaboraviti ni sporazume za koje se međunarodna zajednica zalagala, ne sa lošim namerama ali su se završili veoma loše, kao onaj u Republici Srpskoj.

Kaže da postoji pritisak na predsednika i tzv vladu, ali ne i na tzv. "Kosovo".

“Kada međunarodna zajednica daje predloge, oni to ne rade sa lošim namerama. Kada govorimo o evropskim modelima, to je veoma opasno jer u evropskim modelima postoje zemlje koje imaju punu političku i kulturnu autonomiju. Kosovo se ne usuđuje da se sakrije, vlada, predsednik, pred međunarodnim pritiskom. Nema pritiska na Kosovo, već na predsednika i vladu”, kaže Molićaj.

Na pitanje šta premijer može učiniti, Molićaj kaže da je Kurti ucenjen i da sada ili mora da sklopi sporazum, ili da se odrekne vlasti.


“Kurti je govorio da ne zna kakav je to pritisak. Dobro je videti kako izgleda ovaj pritisak. Nije tačno da se ucenjuje Kosovo, ucenjuje se premijer Kurti. Ili mora da sprovede ovaj sporazum, što je njegova sopstvena greška, ili mora da se odrekne vlasti. Njegova ucena je sa vlašću, on voli moć”, kaže on.

Molićaj objašnjava  kako je Kurti po njemu ucenjen.

„Kurti pregovara dve godine, on je deo ovog proizvoda, išao je na sastanke i preuzimao obaveze. Ne možete samo da izađete, ovo sada spada u obaveze, sad mora ili da prihvati  ili da odustane od vlasti. Na putu do istorijske prilike koju mora dati Kosovu i demokratiji, on mora podneti ostavku”, kaže Molićaj.

Prema njegovim riječima, Kurti se "ne usuđuje da izađe pred narod i kaže da će formirati ZSO".

“On nije došao na vlast da bi napravio ZSO, došao je da je ne bi napravio. Kosovo ne gubi ništa, odlazi Aljbin Kurti, dolazi neko drugi da to uradi”, kaže on.

Molićaj dodaje da će sa stvaranjem ZSO na Kosovu uvek biti sukoba između Aljbina Kurtija i predsednika Srbije koji će biti zadužen za Zajednicu.

Glas javnosti/Kosovo onlajn/Koha

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR