Glas Javnosti

KOSOVSKI OMBUDSMAN ODRŽAO VIDEO SASTANAK SA DEJANOM PANTIĆEM : Pantić tražio da mu se dozvoli poseta branioca i porodice

Politika
Autor: Glas javnosti

Kosovski ombudsman Naim Ćeljaj, zajedno sa zamenicima Marijom Radulović i Nimanom Hajdarijem, održao je danas video sastanak sa uhapšenim bivšim policajcem Dejanom Pantićem.

Kako se navodi u saopštenju kancelarije ombudsmana, Pantić je tokom razgovora rekao da nema pritužbi na postupanje kosovske policije, da ima branioca i sa njim je imao onlajn sastanak, dok su 22. decembra 2022. razgovarali telefonom.

Porodici je saopšteno da je uhapšen i određen mu je pritvor, a do sada se sa njima nije sastajao, jer je za sastanke i telefonske razgovore potrebna dozvola nadležnog suda, piše u saopštenju koje su preneli prištinski mediji, navodi Tanjug.


Dodaje se da je Pantić "povodom zdravstvenog stanja rekao da je napet, ali da prima adekvatnu terapiju i da koristi lekove koje mu je donela porodica, a naglasio je i da mu je obezbeđen i krevet za spavanje i da mu je uručeno sudsko rešenje o određivanju mere pritvora".

Pantić je tražio da mu se dozvoli poseta branioca i porodice i da bude smešten u Pritvorskom centru u Mitrovici, a ne u bilo kom drugom centru, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se još dodaje da je fizički susret sa Pantićem bio nemoguć zbog barikada i izražava zahvalnost kosovskoj policiji što je, kako se navodi, omogućila ovaj kontakt, uprkos vanredniim uslovima u kojima rade“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR