Glas Javnosti

KOMPANIJA BRATA DARIJE KISIĆ DOBILA POSLOVE OD 5 MILIONA EVRA! Za dva i po meseca na TENDERE MINISTARSTVA se javljala SAMO NJEGOVA FIRMA

Politika
Autor: Glas javnosti

Konzorcijum u kojem je firma “Nites”, bliska bratu ministarke Darije Kisić Tepavčević, za svega dva i po meseca na tenderima Ministarstva zdravlja dobila je četiri posla ukupne vrednosti od oko 5,4 miliona evra. Iako je reč o veoma vrednim projektima, na ove tendere javio se samo jedan ponuđač.

Beogradska firma “Nites” deo je internacionalne kompanije, u kojoj je kao izvršni direktor angažovan i Bojan Kisić, brat ministarke za rad Darije Kisić Tepavčević i suprug nekadašnje ministarke pravde Nele Kuburović.

„Nites“ je od sredine maja do kraja jula u konzorcijumu sa “Telekomom” i firmom “Medit” pobedilo na četiri tendera, na kojima su se pojavili samo oni. Iako Zakon o javnim nabavkama nalaže da je naručilac, u ovom slučaju Ministarstvo zdravlja, u obavezi da obezbedi konkurenciju, to se u ovom slučaju nije dogodilo.

Televizija Nova“ je otkrila da su i uslovi za izbor ponuđača pogodovali upravo konzorcijumu “Nitesa” i “Telekoma". Priemera radi, u slučaju platforme “e-bolovanje” (jednog od pomenutih tendera) traženo je da ponuđači imaju iskustvo u razvoju i implementaciji najmanje jednog sličnog sistema, poput centralnog nacionalnog ili regionalnog sistema – kako se konkretno navodi u tenderskoj dokumentaciji.

Kako je pisao „Birn“, “Nites” je, takođe u konzorcijumu sa “Telekomom”, od Ministarstva zdravlja prošle godine dobijao upravo poslove održavanja nacionalne platforme za prevenciju i dijagnostiku, održavanje integrisanog zdravstvenog informacionog sistema, kao i rad na razvoju softvera za elektronsko izdavanje potvrda o smrti. Ovakvo „prilagođavanje“ tenderskih uslova ponuđaču, u kombinaciji sa činjenicom da je „Nites“ bio jedini ponuđač, jasno daje do znanja da ovde nije sve do kraja čisto,prenosi nova.rs

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR