Glas Javnosti

KO ĆE BITI NOVI GRADONAČELNIK NOVOG SADA? Vučević podneo ostavku i najavio kandidata za naslednika na čelu Novog Sada

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je ostavku na tu funkciju i najavio da je kandidat za njegovog naslednika dosadašnji zamenik Milan Đurić.

Vučević je, na oproštajnoj konferenciji za medije, zahvalio saradnicima i građanima Novog Sada i poručio da je veoma ponosan i zahvalan što je imao prilike da vodi grad.

On je istakao da je na računu Grada gotovo dve milijarde dinara više nego kada je došao na čelo grada i najavljuje da će i sa nove pozicije nastaviti da pomaže gradu.


„Voleo bih da sam završio izgradnju regionalne deponije, ali nadam se da će ovaj novi tim moći da predstavi na sledeće proleće da Novi Sad kreće u izgradnju deponije. Voleo bih i da sam završio novi most (u produžetku Bulevara Evrope)“, rekao je Vučević, prenosi Radio 021.

Dodao je da su propustili šansu da Novi Sad bude među gradovima koji su dobili pare za izgradnju stadiona.

„Najviše sam pogrešio u kadrovskim rešenjima. To je najteži ispit kada donosite odluke. Što sam duže bio gradonačelnik, to sam bio oprezniji kada imenujem nekoga na funkcije“, ističe Vučević.

Vučević je najveo da bi Skupština grada u sredu, 26. oktobra trebalo da održi vanrednu sednicu na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, njegov zamenik i Gradsko veće. Dok je kandidat za gradonačelnika Milan Đurić, ko će biti zamenik još nije poznato.

Na pitanje 021.rs o mogućim promenama u vladajućoj koaliciji, Vučević je rekao da je koalicija, što se tiče Srpske napredne stranke, ista.


„Nastavlja se saradnja sa Socijalističkom partijom Srbije i sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije. Što se nas tiče, i Liga (LSV) je koalicioni partner. Da li će oni ostati, to je pitanje za njih. Moj savet Đuriću je da Aleksandar Kravić ostane član Gradskog veća, jer ima lični integritet i to zaslužuje“, naveo je Vučević.

Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada u tri mandata, Miloš Vučević biće potpredsednik nove Vlade Srbije i ministar odbrane.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR