Glas Javnosti

KFOR se izvinio i vratio zastave direktoru Centra za socijalni rad

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradimiru Nastiću, direktoru Centra za Socijalni rad u Leposaviću i viđenom domaćinu iz Ibarske Slatine, selu u leposavićkoj opštini, pripadnici Kfora izvinili su se i vratili su šest zastava koje su skinuli sa ograde porodične kuće u nedelju pre ponoći.

Juče su kod mene došli komandanti Kfora za sever Kosmeta i komandant baze Noting Hil, koja se nalazi u Popovačkom polju, nadomak samog Leposavića, izvinili mi se i vratili šest zastava koje su vojnici Kfora skinuli sa moje ograde. Rekli su da je to bila nesmotrenost vojnika, što, naravno, kao odgovor nisam prihvatio. Rekao dam im, da sam kojim slučajem u Americi i da imam oružje, kao što nemam, ne bih se nijednog momenta dvoumio da pucam na njih. Vratili su mi tri nove i tri moje zastave koje su bile pohabane – kaže za „Politiku” Nastić, uz napomenu da su isti vojnici, odnosno džipovi u kojima su bili, a snimljeni su sa sigurnosnih kamera porodične kuće Nastića, ceo dan bili parkirani na autobuskoj stanici u selu Ibarska Slatina, a zastave su skinuli u nedelju iza 23 sata.



Nastić napominje i da je sramno šta rade vojnici Kfora koji su tu da „garantuju bezbednost”, a upravo suprotno rade mandatu koji im je poveren Rezolucijom 1244 SB UN.

Podsetimo, na ogradi porodične kuće Nastića, koja se nalazi uz sami magistralni put Priština- Kosovska Mitrovica- Leposavić i dalje ka prelazu Jarinje i centralnoj Srbiji, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, kao i svuda na severu Kosmeta, bile su postavljene srpske trobojke.



I posle skoro mesec dana (Dan primirja se obeležava 11. novembra) na svim zgradama, kućama, balkonima, ogradama, ali i magistralnim putevima na severu Kosmeta koji vide ka administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, vidljive su srpske trobojke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR