Glas Javnosti

Učenik iz Trstenika, koji je navodno pokušao samoubistvo, ne ostaje na lečenju u Nišu

Društvo
Autor: Glas javnosti

N. Ž. (17) bivši učenik Tehničke škole, koji je zajedno sa još jednim vršnjakom odlukom direktora ove obrazovne ustanove i na predlog nastavničkog veća isključen iz škole, i koji je po prijavi oca Vladana Živkovića, iz trsteničkog sela Gornji Ribnik, pokušao da izvrši samoubistvo, juče je, nakon kraćeg boravka u Univerzitetsko-kliničkom centru sa ocem napustio Niš.

Nije, međutim, poznato da li će otići kući ili na lečenje u Opštoj bolnici u Kruševcu, jer sve zavisi od odluke njegovog oca. Prema pouzdanim saznanjima stručnjaci Centra za zaštitu mentalnog zdravlja UKC Niš posle pregleda N. Ž. predložili su stacionarno lečenje ovog sedamnaestogodišnjaka, ali njegov otac to nije dozvolio. Svoju odluku, saznali smo, otac tinejdžera nije želeo da obrazloži.


Kako nam je rečeno, prekjuče je, u nameri utvrđivanja činjeničnog psihičkog i uopšte zdravstvenog zdravlja N. Ž. dat nalog da se iz Opšte bolnice u Kruševcu ovaj sedamnaestogodišnjak pošalje na konzilijarni pregled u niškom UKC. Policija i kruševačko tužilaštvo, rečeno nam je, istragu nastavljaju utvrđivanjem okolnosti i detalja o navodnom pokušaju samoubistva. U međuvremenu, posebno formirana specijalna lekarska komisija utvrđuje poreklo i prirodu povreda na vratu dečaka, čije je navodno samoubistvo prijavio njegov otac. Nezvanično saznajemo da je na prvom pregledu i snimanjima kod njega dijagnostikovan samo manji hematom na vratu i ništa više. Nikakvih drugih povreda i oštećenja ovaj tinejdžer nije imao na svom telu.

Iz svega se može zaključiti da „slučaj” prijave pokušaja samoubistva N. Ž., koju je podneo njegov otac Vladan Živković, poprima sve veće i ozbiljnije dileme o tome šta se, ali i da li se uopšte nešto poput pokušaja suicida i dogodilo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR