Glas Javnosti

K`O PIJANI MILIONER! Vesić licitira sa platama: PROSEK U BEOGRADU 200.000!

Politika
Autor: Glas javnosti

Za samo osam godina prosečna plata u Beogradu biće 200.000 dinara, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić govoreći o strategiji razvoja Beograda do 2030. godine.

Vesić je pritom podsetio da je sadašnja prosečna plata Beograđana 87.000 dinara ili 741 evro.

Ako sve građane nešto zanima to je kolika će im biti plata, a što je obećanje o plati veće to će oni biti srećniji, što je posebno važno pred izbore. Tako se i Vesić pridružio predstavnicima vlasti na državnom nivou koji su pre dve godine najavili da će do 2025. godine prosečna plata u Srbiji biti 900 evra, piše Danas.


Vesić nas je uskratio za informacije koliko će iznositi inflacija u narednih osam godina? Koliki će biti devizni kurs za osam godina? Koliki će biti privredni rast, kolike investicije? 

Ranka Savić, predsednica Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata, smatra da u takve izjave niko nije poverovao.

„Ja mogu da razumem želju da se on nametne i zadrži pozicije u gradskoj upravi ubuduće, ali to je neozbiljna izjava. I ovu sada prosečnu platu većina građana ne prima, nego više od 60 odsto ljudi prima platu manju od 50.000 dinara. Čak i sa inflacijom tih 200.000 deluje nerealno. Krajnje neozbiljna, ali i nažalost ustaljena izjava vlasti“, zaključuje Savićeva.

Postoji mogućnost, ali je besmisleno upoređivati takvu platu za osam godina sa sadašnjom. Uopšte neozbiljno je tako govoriti. Da je to rekao neki ekonomista ili ministar finansija pa da iza stoje neke projekcije, nego ovako je to neozbiljno“, ocenjuje Petar Đukić, član Naučnog društva ekonomista i profesor na Tehnološko-metalurškom fakultetu.

VILENJAK NEĐO DRAŽIĆ SE ODAO: Ovako sam odveo Zvezdu u Bari (VIDEO)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR