Glas Javnosti

JUGOVIĆ I ĐUKANOVIĆ OŠTRO KRITIKOVANI! Vučić ih „ribao“ zbog Rio Tinta i referenduma

Politika
Autor: Glas javnosti

Vladimir Đukanović i Bratislav Jugović kritikovani su zbog „širenja disonantnih tonova“, nakon jučerašnje sednice predsedništva Srpske napredne stranke.

Vladimir Đukanović našao se „na tapetu“ zbog toga što je, kako je rečeno, suprotno stavu predsednika Vučića i odluci Predsedništva SNS, zagovarao i pozivao građane da zaokruže NE na nedavno okočanom referendumu koji se odnosio na ustavne promene u oblasti pravosuđa.

Đukanović nije prisustvovao jučerašnjoj sednici Predsedništva stranke, saznaje Nova.rs. 



S druge strane, Bratislav Jugović, koji je i ranije bio poznat kao neko ko zastupa drugačije mišljenje od stranačke većine bio je među retkim poslanicima iz redova vladajuće koalicije koji se usprotivio spornom Zakonu o vodama, koji je odlukom Vučića kasnije i povučen iz skupštinske procedure. Istovremeno, suprotno stavu većeg dela stranke, Jugović je javno podržao proteste meštana Gornjih Nedeljica, kritikujući projakat „Jadar“ i nemere kompanije Rio Tinto da iskopava litijum u Srbiji.



Ostaje pitanje da li će dva "viđenija" naprednjaka biti sankcionisani i koliko je razumevanje predsednika stranke za sporadične „slobodoumne izlete“ koji, čini se, krše čvrstu stranačku disciplinu.

 BONUS VIDEO: Ekskluzivno! Misterija Periš!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR