Glas Javnosti

IMA LI KRAJA OVAKVIM POTEZIMA PRIŠTINE?! Petkoviću OPET zabranjen ulaz na KiM

Politika
Autor: Glas javnosti

Prištinske institucije zabranile su danas direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, da poseti Kosovo, saopštili su iz ove Kancelarije.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Petković je trebalo sutra da prisustvuje ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani.

Pored toga, Petković je tokom dvodnevne posete KiM 24. i 25. novembra trebalo da poseti i više socijalno ugroženih i povratničkih srpskih porodica na KiM-u i uruči im pomoć, navodi se u saopštenju.

Kancelarija sa druge strane, navodi da „nijedna zabrana neće sprečiti zvanični Beograd da nastavi da pomaže naš narod i ulaže u srpske sredine i to Aljbin Kurti nikada neće moći da spreči“.

Preciziraju da je ovo već četvrti put da vlasti u Prištini zabranjuju posetu Petkoviću. Kancelarija navodi da će o najnovijoj zabrani obavestiti sve međunarodne faktore, kao i posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji je danas u poseti Beogradu.

KoSSev portal je ovog jutra stupio u kontakt sa portparolkom Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, Roksanom Ćari (Rroksana Qarri), koja je odbila da  potvrdi da je zabrana izrečena.

Ona je zatražila da joj se obrate putem mejla, što smo je i urađeno. U međuvremenu je stigao odgovor da se sa istim pitanjem obrate Ministarstvu spoljnih poslova Kosova.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR