Glas Javnosti

ILI JE TETKA ILI ROĐAK! Drobnjak o računu u Švajcarskoj: NIJE MOJ, NISAM ZNAO

Politika
Autor: Glas javnosti

Novac koji je bio na računu u švajcarskoj banci, nije bio moj, meni je samo dato ovlašćenje za taj račun.

To je bio novac od mog rođaka Radovana Marinkovića, rekao je danas v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak u izjavi za Euronews Srbija.

 On je objasnio da je to bio razlog zašto se taj novac nije našao u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj bi inače svi funkcioneri morali da dostavljaju podatke o imovini i ušteđevini.

Na pitanje da li je znao da je protivzakonito da građanin Srbije ima račun u stranoj banci bez odobrenja NBS, on je rekao da to nije znao i dodao da je to bilo 2007. godine, kada je on radio u Preduzeću za puteve Beograd, a da su sredstva sa računa vraćena 2009. godine. 

"Marinković je prebacio novac na taj račun isključivo zato što je imao samnom dogovor i zato je i meni dao ovlašćenje za taj račun. Trebalo je da renovira porodičnu kuću na Banovom brdu. On je onda odustao od toga, pa je tek 2016. uradio rekonstrukciju", rekao je Drobnjak za Euronews Srbija. 

On je rekao da će zamoliti Marinkovića da pripremi dokumentaciju koju će, kako je obećao, dostaviti Mreži za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), koja je došla do saznanja da je direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak imao nešto više od pola miliona švajcarskih franaka, odnosno više od 300.000 evra, na tajnom računu u banci "Credit Suisse" u Švajcarskoj sredinom 2008. 

Građanima Srbije, inače, nije dozvoljeno da imaju račune u stranim zemljama, osim u slučajevima da im Narodna banka Srbije to dozvoli. Iz ove institucije je na pitanja KRIK odgovoreno da nemaju saznanja da je Drobnjak imao račun u "Credit Suisse".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR