Glas Javnosti

ŠVAJCARSKA TAJNA DROBNJAKA! Na tajnom računu pola miliona franaka

Društvo
Autor: Glas javnosti

Račun u švajcarskoj banci Kredi Svis imao je 2008. godine i Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije, objavio je KRIK.

Projekat "Švajcarska tajna" pokazuje da je on u aprilu 2007. godine otvorio račun u švajcarskoj banci, a da je 2008. na njemu imao oko 300.000 evra.

U to vreme Drobnjak je postavljen na mesto direktora Puteva Srbije.

„Zanimljivo je da je Drobnjak dao punomoćje biznismenu Radovanu Marinkoviću, vlasniku kompanija Centrolek i Minnex Trading Corporation. Nije poznato ni koje je poreklo novca koje je Drobnjak čuvao u švajcarskoj banci“, navode u KRIK-u.

Pre nego što je preuzeo Puteve Srbije, Drobnjak je radio u drugom državnom preduzeću, PZP Beograd, koje su kasnije privatizovali biznismeni Miroslav Mišković i Milo Đurašković.

Marinković je za KRIK rekao da je novac na računu bio njegov, a da je Drobnjaka postavio da bude formalni vlasnik računa, kao i da mu je on zet i da bi taj novac koristio za dogradnju njegove kuće na Banovom Brdu. “Banka mi je rekla da treba da tražim saglasnost Narodne banke Srbije, ja ili Zoran zbog Zoranovog imena. Ja sam se onda pardonirao i rekao banci nemam vremena da tražim to, niti da dajem instrukcije Zoranu to da radi, nije mi to neophodno. I onda sam dao kontra naloge da se novac vrati na iste one račune sa kojih je došao”, rekao je Marinković koji živi u SAD.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR