Glas Javnosti

I ALBANCI PRIZNAJU: Situacija na Kosovu i Metohiji depresivna, najgora u poslednjih 20 godina

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivši premijer privremenih institucija u južnoj srpskoj pokrajini Kosovo i Metohja Avdulah Hoti kaže da na Kosovu i Metohiji nikada nije bilo depresivnije i da situacija u poslednjih 20 godina nije bila teža a pritom tzv. "vlada" nije preduzela ništa da ublaži ekonomsku krizu.

Prema njegovim rečima, budžet za narednu godinu je niži nego prethodnih godina, zbog visoke stope inflacije i da lokalnoj privredi nedostaje oko 500 miliona evra.

Hoti kaže da opozicija nema moć da sruši Vladu, ali da to mogu učiniti afere i događaji koji su se desili.

„U demokratskoj zemlji politička stranka dobija podršku građana, a druge stranke su u opoziciji koja je supervizor Vlade i kada dođu redovni izbori traži poverenje građana. Nismo u takvoj situaciji, sada moramo voditi računa da zaustavimo ovaj oblik vlasti. Istorijski gledano opozicija nikada nije uspjela da sruši Vladu, jer nema glasove. Vlada pada zbog događaja i afera koje se dešavaju”, rekao je Hoti, i dodao da su svi sektori u zemlji blokirani.

Spomenuo je i afere koje su se dešavale, kašnjenja u imenovanju ministra zdravlja i štrajk u obrazovanju.

 „Nikad nije bilo depresivnije nego sada. Godinu završavamo sa najtežom situacijom u poslednjih 20 godina, jer nam je nametnuta energetska kriza i inflacija, ali ova Vlada nije preduzela ništa da ublaži ekonomsku krizu. Zdravstvo je skoro tri meseca bilo bez ministra, skandal za skandalom, u prosveti je prekinut štrajk, ali može ponovo da počne u januaru a školska godina se neće završiti do kraja januara jer je septembar u nastavi potpuno izgubljen", rekao je Hoti.

Hoti je rekao da će Zakon o javnim funkcionerima poslati Ustavnom sudu jer ga smatraju antiustavnim. Isto misli i o Zakonu o platama.

"Zakon o javnim funkcionerima će završiti u Ustavnom sudu, jer smo uvereni da će ga poništiti zbog protivustavnosti. U ovom zakonu nisu uzeta u obzir neka od osnovnih načela i principa a to je jednaka plata za jednak rad i razlika u plati između sektora”, rekao je Hoti.

Dodao je da je zbog malog broja kapitalnih investicija izostao budžet od 500 miliona evra.

Glas javnosti/Ekonomija onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR