Glas Javnosti

SVE BARIKADE NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE UKLONJENE: Ostala dva zapaljena kamiona kod Dudinog krša

Vesti
Autor: Glas javnosti/Kosovoonline

Sve barikade na severu Kosova, kako saznaje Kosovo onlajn, uklonjene su, sem dva kamiona koja su stajala na barikadi kod Dudinog krša u Severnoj Mitrovici, koja su zapaljena u noći između srede i četvrtka.
Uklanjanje barikada otpočelo je juče, nakon što su predstavnici Srba razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji im kazao da su dobijene čvrste garancije da ljudi sa barikada neće biti proganjani i da KBS ne mogu na sever Kosova bez dozvole komandanta Kfora.

Razgovoru predsednika Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova prethodila je odluka Osnovnog suda u Prištini od pre dva dana, da uhapšeni bivši pripadnik Kosovske policije Dejan Pantić bude premešten u kućni pritvor do okončanja sudskog postupka.



Pantića je Kosovska policija uhapsila na Jarinju 10. decembra, zbog optužbe da je učestvovao u napadu na prostorije Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici, a Srbi sa severa Kosova su nakon tog hapšenja stupili u protest i podigli barikade na glavnim putnim pravcima na severu Kosova.

Barikade su bile postavljenje u Rudaru kod Zvečana, Ibarskoj Slatini i Lešku nedaleko od Leposavića, Severnoj Mitrovici i Zubinom potoku.

Kosovska policija je nakon postavljanja barikada zatvorila administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Srbi su na barikadama proveli punih 19 dana, pre nego što je juče sa predsednikom Vučićem dogovoreno da budu ukljonjene.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR