Glas Javnosti

GRČKA NE MENJA STAV O KOSOVU I METOHIJI

Politika
Autor: Glas javnosti

Čvrsto verujemo da je veoma važno da srpski narod vidi da delimo zajedničku budućnost, u porodici EU i zato je moramo zajedno oblikovati, izjavila je predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu i poručila da Atina neće menjati svoj stav o nezavisnosti Kosova i Metohije.

Ona je ocenila da je „integracija regiona zapadnog Balkana u Evropsku uniju obostrano korisna investicija strateške prirode“ i za zemlje članice EU i i za zapadnobalkanske partnere.

„To je stav koji Grčka decenijama dosledno zastupa i promoviše. Evropska unija nije potpuna bez zapadnog Balkana“, poručila je predsednica Grčke koja danas stiže u trodnevnu zvaničnu posetu Srbiji


Ona je nglasila i da stav Grčke, kao „jedne jedne od retkih članica EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ostaje isti“.

„Istovremeno, Grčka, pored svog dobro poznatog stava o statusu Kosova i verna svojoj politici na zapadnom Balkanu, sledi pragmatičan i konstruktivan pristup u odnosu na Kosovo, koji ima za cilj jačanje stabilnosti i sigurnosti, kao i sveukupni pomak ka EU integracijama celog regiona, što i jeste naš strateški cilj“, istakla je predsednica Grčke.

Glas javnosti/Politika

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR