Glas Javnosti

LAŽNA DRŽAVA SE NADA! Osmani: Uskoro nova priznanja nezavisnosti Kosova

Politika
Autor: Glas javnosti

Takozvana "predsednica" zakozvanog "kosova" Vjosa Osmani izjavila je da očekuje da uskoro neke nove zemlje donesu odluku o priznanju nezavisnosti tzv. "Kosova".

"Ova godina je počela nizom dobrih vesti za Kosovo, od ukidanja viznog režima sa EU do potvrde zahteva Stejt departmenta Kosova za kupovinu odbrambenih sistema naoružanja.

Za mnogo posla koji intenzivno radimo, rezultati se vide tek kasnije. Uspeli smo da ponovo potvrdimo skoro sve države koje su priznale nezavisnost i da izgradimo nove saveze sa državama od kojih se očekuje da uskoro donesu odluku o priznanju", rekla je Osmani za Reporteri.



Komentarišući mere EU protiv Kosova, Osmani je kazala da se većina lidera EU sa kojima je razgovarala zalaže za ukidanje tih mera.

"Moram da napomenem da je većina lidera EU koje sam srela već za ukidanje mera. S druge strane, razlozi zbog kojih su mere izrečene, ma koliko nepravedne, više ne postoje. Kosovo je preduzelo sve mere za deeskalaciju situacije i stvoreni su uslovi za nove izbore u opštinama na severu, tako da EU treba hitno da ukloni te mere", rekla je Osmani.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR