Glas Javnosti

GRADONAČELNIK MILIONE iz budžeta potrošio na KAFANSKE RAČUNE

Politika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić prošle godine na kafanske račune potrošio preko 2,5 miliona dinara.

Na osnovu podataka do kojih su preko zahteva za pristup informacijama od javnog značaja došli odbornici opozicije u Kraljevu, milionske sume iz kase Grada Kraljeva utrošene su na kafanske račune. U svemu tome veoma je zanimljiv detalj da su računi izdavani posle ponoći i da su na meniju gradonačelnika Kraljeva bila skupa pića i jela, najviše losos i ćurke, navodi N1.

„Na 99 odsto računa se nalazi ista hrana, odnosno isti meni. Na svakom računu imamo losos „La Mediterana“ i ćuretinu u sosu od brusnice. I tako je na svim računima. To znači da se svi predstavnici ministarstava hrane lososima i ćurkama, jedu posle ponoći u Kraljevu, i uvek ih služi isti konobar“, kaže odbornik Ivan Matović.

Ali, prema mišljenju ovog odbornika u lokalnoj skupštini, sve to otvara jednu drugu sumnju.

„Sumnju otvara da je gradonačelnik uzimao račune posle završene smene. Koliko znam, taj restoran, odnosno kuhinja i ne radi posle ponoći. Pretpostavljam da mu je taj jedan isti čovek davao fiskalne račune i otkucavao ih po završetku smene. Gradonačelnik je taj novac podizao, i svi ovi predstavnici ministarstava verovatno nikada nisu ni bili u Kraljevu“, smatra Matović.

Na osnovu ovih računa, najveći broj večera u Kraljevu napravljen je sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja, kao i sa predstavnicima nekoliko ministarstava. Svi ti ručkovi i večere, oko 90 odsto, obavljeni su u istom restoranu.

Na poleđinama računa gradonačelnik Terzić je pisao zašto se bilo u kafanama, navodeći često da je razlog poseta ministara i državnih sekretara.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić nije se javljao na pozive N1, pa smo tako ostali uskraćeni za odgovore na pitanja o potrošenom novcu na pomenute račune, kao i o tome zašto su oni nastajali posle ponoći.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR