Glas Javnosti

GLAS NA HITNOM VANREDNOM SASTANKU VRHA SNS-a: Zorana Mihajlović da odgovara za energetsku krizu, Zlatibor Lončar samo sporedna tema

Politika
Autor: Glas javnosti

Hitan sastanak vrha SNS-a sazvan je sinoć sa samo dve tačke dnevnog reda, saznaje „Glas javnosti“.

Prva tačka je bila aktuelna energetska kriza, iskakanje obrenovačke termoelektrane iz sistema, kao i potrošači koji nisu imali ni struju ni grejanje. Pod brojem dva dnevnog reda vodio se odlazak Zorana Lončara iz redova naprednjaka, što je „Glas“ ekskluzivno objavio.

Energetska kriza izazvala je najviše rasprave na sastanku. Žestoko se raspravljalo zbog nestanka struje i grejanja u pojedinim gradovima u Srbiji. Posebno su svi bili fokusirani na dešavanja u Obrenovcu, Kostolcu, Prijepolju i Ćupriji, gde građani u svojim domovima nisu imali ni struju ni grejanje.

Na sastanku je tražena odgovornost resorne ministarke za energetiku i rudarstvo Zorane Mihajlović. Svi su se složili da je ona jedini krivac za celokupno katastrofalno stanje u Elektroprivredi Srbije. Većina prisutnih je samo tražila na koji će način snositi posledice za loše stanje u EPS-u - navodi sagovornik „Glasa“ upućen u dešavanja na hirnom sastanku SNS-a u Novom Beogradu.

„Naprednjaci“ su dogovorili da se što puste blokovi 1 i 2 Termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu kako bi se zadovoljile sve potrebe za grejanjem i strujom Obrenovčana.

Sledaća tačka dnevnog reda – odlazak ministra zdravlja iz SNS Zorana Lončara, kao da nije interesovala vrh stranke. Nekadašnji njihov kolega je bio potpuna sporedna tema.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR