Glas Javnosti

Evropski parlament pozdravio je usvajanje ustavnih promena na referendumu u Srbiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Evropski parlament se tim povodom oglasio saopštenjem u kome poručuje da je to važan korak na putu evropskih integracija Srbije, a potpisuju ga specijalni izvestilac Vladimir Bilčik i Tanja Fajon.

"Pozdravljamo odluku građana Srbije da podrže promenu Ustava kojim se jača nezavisnost pravosudnog sistema. Ovo je važan korak na putu evropskih integracija Srbije", kaže se na početku saopštenja.

U njemu se izražava zabrinutost zbog izveštaja o neadekvatnoj pripremljenosti biračkih odbora za sprovođenje procesa glasanja i pozivaju se nadležni organi da osiguraju poboljšanje u ovoj oblasti uoči predstojećih izbora.

"Nastavićemo da pratimo sprovođenje ustavnih promena odobrenih na referendumu, kao i drugih reformi u oblasti vladavine prava", dodaju iz Evropskog parlamenta.

Na kraju se zaključuje:

"Žao nam je što nije postignut dogovor sa Kosovom da se omogući prikupljanje glasačkih listića birača koji tamo žive, što je ranije bio slučaj".
Ustavne promene izglasane na referendumu pozdravila je i Angelina Ajhorst, koja je na Tviteru navela da je načinjen važan korak na putu Srbije ka Evropskoj Uniji.

BONUS VIDEO: DR SEMIR OSMANAGIĆ: OTKRIO SAM NOVAKOVU TAJNU

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR