Glas Javnosti

EULEKS POJAČAVA POLICISKE SNAGE NA KOSOVU: Stižu 92 pripadnika ŽANDARMERIJE

Politika
Autor: Glas javnosti

Euleksova redovna SPJ jedinica ima 105 poljskih policajaca stacioniranih u Mitrovici.

Specijalizovana policijska jedinica Euleksa biće privremeno pojačana sa 92 pripadnika Evropskih žandarmerijskih snaga iz Portugala, Francuske i Italije, a očekuje se da će prvi tim stići danas, saopštio je Euleks. Oni će biti smešteni u Kosovu Polju, a Euleks navodi da je reč o brzo rasporedivim interventnim policijskim snagama. Rezervna SPJ podržaće Euleks u ispunjavanju njegovih zadataka, kao druga instanca za reagovanje na bezbednosne situacije na Kosovu, po potrebi i imajući u vidu bezbednosno okruženje.

"Euleksova SPJ je druga instanca za reagovanje na bezbednosne situacije na Kosovu, kao deo troslojnog mehanizma za reagovanje na bezbednosne situacije, u okviru kojeg je Policija Kosova prva instanca za reagovanje na bezbednosne situacije, Euleks druga i KFOR treća instanca za reagovanje na bezbednosne situacije"- navodi Euleks.

Rezervna SPJ koju je obezbedila EUROGENDFOR sastoji se od 92 žandarma: 42 iz Portugalije, 28 iz Francuske i 22 iz Italije. Oni će biti smešteni u bazi za podršku Euleksu koja se nalazi u Kosovu Polju i biće pod komandom Euleksa. Očekuje se da će prvi tim stići danas.

Raspoređivanje rezervne SPJ pokazuje odlučnost Euleksa da nastavi da podržava stabilnost Kosova i doprinosi bezbednosti žena, muškaraca, devojčica i dečaka iz svih zajednica na Kosovu, piše Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP