Glas Javnosti

EDI RAMA KULIRAO KOSOVSKE NOVINARE! Pravio se dasa pred MERKELOVOM, pa dobio po nosu

Politika
Autor: Glas javnosti

Evropska federacija novinara osudila je postupak albanskog premijera Edija Rame koji je, kako je naveo generalni sekretar federacije Rikardo Gutieres, ignorisao pitanja novinara sa Kosova i Metohije tokom zajedničke konferencije za medije sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Tirani.

To se dogodilo tokom zajedničke konferencije za medije sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Tirani.

- Stidite se premijeru Edi Rama što ste namerno ignorisali pitanja kosovskih novinara. Evropska federacija novinara osuđuje ovako nečuvenu segregaciju - poručio je Gutieres na Tviteru.

Uz to je podelio vest sa albanskog portala "Egzit njuz", u kojoj se navodi da je Rama odbio da odgovara na pitanja novinara sa Kosova i Metohije tokom zajedničke konferencije sa Merkel.

Kako se navodi, novinar prištinskog "Klana Kosova" preneo je da su novinari iz šest medija sa teritorije KiM čekali 40 minuta da dobiju šansu da postave pitanje.

On je naglasio da su svi novinari bili akreditovani i lično se pojavili na konferenciji.

"Egzit njuz" preneo je tvrdnje novinara da im nije omogućeno da postave pitanje ni Rami ni Merkelovoj. Na snimku novinara "Klana Kosova", objavljenom na Fejsbuku, vidi se kako pripadnici sedme sile sede podignutih ruku čekajući da postave pitanje.

(Glas javnosti)
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR