Glas Javnosti

ДЕЦЕНИЈУ И ПО КАСНИЈЕ: Борис Тадић саслушан у оквиру поступка о убиству гардиста; Бивши председник зна одговоре на НЕПОСТАВЉЕНА ПИТАЊА?

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 18.10.2018

Бивши председник Србије Борис Тадић саслушан је као грађанин пред тужиоцем у Служби за борбу против организованог криминала у преткривичном поступку за убиство гардиста у Топчидеру.

Гарадисти Дражен Јаковљевић и Драган Миловановић убијени су у касарни у Топчидеру 5. октобра 2004. године.

Тадић је за лист Политика рекао да му нису постављана питања у вези са сазнањима објављеним у неким медијима последњих дана, у којима се помиње да је истрагу наводно заташкао покојни шеф црногорске Државне безбедности Вукашин Мараш.

"Нико ме није питао за Вукашина Мараша као ни за било какве наводе који су објављивани у режимским таблоидима претходних дана. То је очигледан доказ да су то нова сазнања релевантна само за медијске истраге, а не за стварне истраге надлежних институција поводом трагичне смрти двојице гардиста", рекао је Тадић.

Тадић је за рекао да никада раније није чуо да је Мараш на било који начин био умешан у тај случај и да остаје нејасно и како је Мараш могао имати надлежности да прекида истраге с обзиром на функције које је обављао тада.

Мараш, који је у време погибије гардиста био заменик министра одбране СЦГ, више није жив, па се његово име не налази у списима који су недавно формирани у овом предмету.

Црногорски портал Борба.ме објавио је у среду да је некадашњи шеф службе Државне безбедности Црне Горе Вукашин Мараш стопирао истрагу о страдању гардиста.

Према тврдњама портала, бивши официр Војске Србије и Црне Горе, који сада живи у Москви, дао је недавно исказ у тужилаштву тврдећи да су двојица гардиста убијени због тоне и по кокаина који је био сакривен у касарни на Топчидеру.

 

Глас јавности / Н1 / од 18.10.2018

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR