Glas Javnosti

Dačić: Srbija neće zaboraviti Milutinovićev patriotizam

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je danas na komemoraciji bivšem predsedniku Srbije Milanu Milutinoviću da Srbija neće zaboraviti njegov patriotizam.

Dačić je na komemoraciji u Skupštini Srbije rekao da se od Milutinovića oprašta sa velikom tugom, ali i sa velikim ponosom, dodajući:

“Pripadao je onima koji su stavljeni pred najveću probu, a malo ko u životu dođe do takvog testa bez obzira koju funkciju obavlja. Do trenutka kada na delu treba da pokažete koliko volite svoju zemlju i svoj narod”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je Milutinović bio spreman kada je, kaže, istorija došla pred njega i stavila mu u ruke najteže zadatke, dodajući da se nije sklanjao prepuštajući drugima istorijski teret, znajući da može da ga nosi i da ima sve što treba.

On je istakao da je bivši predsednik, koji je bio i ministar spoljnih poslova, bio oslonac srpske diplomatije, kao i da je prihvatio tu dužnost kao obrazovan, iskusan i odgovoran javni radnik.


“Svoje profesionalne i lične kvalitete nesebično je podelio sa Srbijom kada se nalazila na raskrsnici i kada je ulog bila njena sloboda, nezavisnost i suverenitet”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da Milan Milutinović ima veliko poštovanje za sve što je uradio za Srbiju.

Kako je rekao, pobedio je u Hagu i tamo odbranio svoje ime i čast svoje zemlje.

“U tu borbu otišao je sam, proveo šest godina, znajući da će pravda da pobedi, kao što se u desilo, a neka na čast ide onima koji su držali nevinog čoveka”, rekao je ministar.

Dačić je rekao da nije bilo boljeg, veštijeg i temeljitijeg kojeg je Srbija mogla da pošalje na razgovore u Dejton i Rambuje.

“Njegovo ogromno iskustvo ugrađeno je u novu etapu razvoja Srbije u kojoj smo i danas”, rekao je Dačić i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću što je komemoracija održana na državnom nivou.

Glas javnosti/T01S










BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR