Glas Javnosti

DAČIĆ NA RAPORTU KOD RUSKOG AMBASADORA: Nisam rekao ništa novo, SANKCIJE RUSIJI su moguće ako građani počnu da trpe štetu

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je od početka rata u Ukrajini stav Srbije isti i da on juče nije rekao ništa novo kada je izjavio da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost uvođenja sankcija Rusiji, ali da su mediji prenosili delove koji su im bili interesantni.

Ponovio je da stav da bi sankcije mogle biti uvedene ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu, odnosno ukoliko bude dodatnih pritisaka, ali da za sada nije bilo potrebe da se sankcije Rusiji razmatraju.

On je istakao da ova vlast neće dovesti zemlju u izolaciju.

Dačić je na televiziji Hepi rekao da trgovinska razmena Srbije sa Rusijom nikad nije bila velika, jedva dve do tri milijarde dolara i da je od toga većina bila uvoz energenata iz Rusije, a da sada oni koji su navodno uveli sankcije imaju veću trgovinsku razmenu sa Rusijom nego ranije.


Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija od početka podržava teritorijalnu celovitost Ukrajine i da je uvek glasala za takve rezolucije UN.Dačić će se sastati sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom danas u 14 sati u Ministarstvu spoljnih poslova.

Sastanak dolazi neposredno nakon izjave Dačića da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost da odluka o uvođenju sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu bude promenjena, ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu.

Glas javnosti/Nova

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR