Glas Javnosti

DAČIĆ O UVOĐENJU SANKCIJA RUSIJI : Moguće ako trpe privreda i građani

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost da odluka o uvođenju sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu bude promenjena, ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu.

„Pošto je odluka (Saveta za nacionalnu bezbednost) još na snazi, to znači da nemamo još taj slučaj“, rekao je Dačić za Kurir i dodao da je u interesu Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji, ali da prate kako se ta odluka reflektuje na srpsku ekomoniju.


Prema njegovim rečima, osim pritisaka na Srbiju zbog neuvođenja sankcija, smanjena je i spoljnotrgovinska razmena dve zemlje, dok je „u nekim zapadnim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji povećana“.


Komentarišući izjave ministra privrede Rada Baste, člana Jedinstvene Srbije koja je u koaliciji sa Dačićevom Socijalističkom partijom Srbije, da bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji, Dačić je ponovio da njegova partija i svi njihovi članovi vlade stoje iza odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i državne politike.

„Sve dok je na snazi naša odluka i naša politika u vezi sa sankcijama, mi ćemo je dosledno poštovati“, kazao je on.

Glas javnosti/Beta/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR