Glas Javnosti

DA LI SMO VAS DOBRO RAZUMELI? Amerika više ne podržava nezavisnost Kosova?!

Politika
Autor: Glas javnosti

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova primetila je protivrečnost u rečima američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o nedopustivosti nasilne promene granica.

Predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova  zapitala se ironično da li to znači da SAD više ne podržavaju suverenite tzv. države Kosovo.

- Da li smo dobro razumeli da Vašington više ne podržava suverenitet Kosova i ne protivi se povratku Sirije u Arapsku ligu. Kako su Amerikanci takve stvari smeli da rade u prošlosti u delovima sveta u kojima nemaju šta da traže i tamo gde nisu imali međunarodnu saglasnost ni mandat da rešavaju konflikte - zapitala se Zaharova, prenosi TASS.

Zaharova je prokomentarisala nedavnu izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je rekao da je cilj Vašingtona u razgovorima s Moskvom da odbrani temeljne principe međunarodnih odnosa koji ne dozvoljavaju nasilne promene granica.

Ona je konstatovala da su izjave Vašingtona o neprihvatljivosti nasilne promene državnih granica i ograničavanju slobode državama da se priključe međunarodnim organizacijama i samostalno odrede kojoj će se sferi uticaja prikloniti, u kontradikciji sa stvarnim postupcima i međunarodnim aktivnostima SAD.

BONUS VIDEO Neverovatna životna ispovest čuvenog astrologa






Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR