Glas Javnosti

DA LI RIO TINTO IMA MINISTRA U VLADI i ko će voditi BIA?

Politika
Autor: Glas javnosti

Izbor Dubravke Đedović za ministarku rudarstva i energetike znači da je Rio Tinto dobio svog ministra u Vladi Srbije, izjavio je poslanik i potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

– Dubravka Đedović je ministarka Rio Tinta. Ona je radila u Evropskoj investicionoj banci, koja je direktni finansijer projekata Rio Tinta po svetu. Poslednji posao joj je bio u NLB banci, gde je imala mesečnu platu oko 10.000 evra i sada je pristala da radi za 1.000 evra, pa se postavlja pitanje njene motivacije da bude ministarka, rekao je Gajić za kanal TV liga.

Prema njegovoj oceni, pitanje je da li Dubravka Đedović može da prođe bezbednosnu proveru. Kazao je da je predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić "nesporno gospodar vlade", a da su ministri njegovi pomoćnici za određene oblasti.

– Samostalan je eventualno ministar finansija Siniša Mali i samostalan bi mogao da bude Ivica Dačić, dok se za ostale ne može reći da samostalno mogu da vode ministarstva i oni su u rangu pomoćnika ministara, rekao je Gajić.

On je, saopšteno je iz Narodne stranke, prenosi Fonet, dodao da nije važno ko će biti direktor BIA, nego ko će biti "broj dva", odnosno u službinom žargonu "dvojka", jer taj čovek vodi službu, a ne direktor.

– Direktor ima privilegije i informacije, ali to je ozbiljna institucija i ne prepušta laicima da oni nešto kreiraju i vode u pravom smislu. Dok je direktor bio Bratislav Gašić, broj dva je bio Marko Parezanović i on je vodio službu, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je nacionalni interes Srbije da ostane neutralna i da ne vodi tuđe ratove, ni američke ni ruske, te da se ne priključuje sankcijama ne samo protiv Rusije, nego da nikada nikome ne uvede sankcije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR