Glas Javnosti

BRNABIĆ NA ZASEDANJU RADNE GRUPE O MENTALNOM ZDRAVLJU : Vlada će sve sprovesti

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Društva psihologa Srbije Tamara Džamonja rekla je da je neophodno formirati specijalizovane i stalne timove, koji će se baviti pojedinačnim stvarima u oblasti mentalnog zdravlja, kao što su timovi za podršku deci, roditeljima i nastavnicima, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je na prvoj sednici Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, koja je u četvrtak formirana odlukom Vlade posle dva masovna ubistva, kazala da je važno da se sastavi tih timova ne menjaju, jer je ljudima kojima je potrebna pomoć, potrebna i izvesna vrsta stalnosti i predvidivosti.

Milica Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje istakla je da je situacija u kojoj se čitava zemlja našla potpuno nova i predstavlja nešto sa čim se u svojim karijerama do sada nisu susreli.


Prema njenim rečima, neophodno je fokusirati se na decu i njihovo mentalno zdravlje, pre nego na bilo šta drugo, kako bi iz svega ovoga izašli sa što manje posledica.

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je svim članovima što učestvuju u radu Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, jer je od izuzetnog značaja da to telo počne sa delovanjem što je pre moguće.

Ona je naglasila da će Vlada podržavati, pratiti i koordinisati funkcionisanje te radne grupe, ali da će glavnu reč voditi stručnjaci, čiju će svaku odluku Vlada u potpunosti ispoštovati i sprovesti u delo.

Radna grupa će koordinisati krizni odgovor na potrebe pogođenih osoba – porodica žrtava, učenika i nastavnika, kroz hitne mere u okviru projekta koje će sprovesti Institut za mentalno zdravlje.

Osim Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, odlukom Vlade formirani su i Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i Radna grupa za bezbednost dece na internetu.

Glas javnosti/F03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR