Glas Javnosti

BRITANSKI ŠEF DIPLOMATIJE: Ono što se dogodilo u Banjskoj ne sme da se ponovi!

Politika
Autor: Glas javnosti

Nakon što se sastao sa najvišim prištinskim zvaničnicima britanski šef diplomatije, Dejvid Kameron, obišao je i britanske trupe koje služe na Kosovu u okviru misije KFOR.

U kampu Film City u Prištini prokomentarisao je dešavana u Banjskoj 24. septembra, navodeći da je neophodno sprečiti da se ona ponove.

 

„Ono što se dogodilo septembra je ekstremno zabrinjavajuće i moramo da uradimo sve kako se ne bi ponovilo i da se suprotstavimo ukoliko se ponovo bude desilo“, kazao je ovaj britanski zvaničnik.

Više puta je naglasio da je Kosovo „nezavisna i suverena zemlja“, navodeći ujedno da Priština želi sigurnost, stabilnost, prosperitet, a da Britanija u svemu tome pomaže.


Podcrtao je da su stabilnost i sigurnost na Balkanu, kao i zaustavljanje onih koji žele da stvore nestabilnost i probleme – „direktni britanski nacionalni interesi“. On se zahvalio britanskim trupama pri misiji KFOR za „službu i posvećenost u podršci kosovskoj i regionalnoj bezbednosti“.


„KFOR igra suštinsku ulogu u pomaganju u održavanju bezbednog i sigurnog okruženja za sve na Kosovu, jačajući bezbednost i stabilnost širom Zapadnog Balkana“, poručio je potom ovaj zvaničnik u objavi na društvenoj mreži „X“.

O poseti Kamerona oglasio se i KFOR, navodeći da mu je komandant ove misije NATO-a poželeo dobrodošlicu i ujedno se zahvalio za stalni doprinos Ujedinjenog Kraljevstva KFOR-u.

Glas javnosti/N01S 

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR