Glas Javnosti

Boško Obradović traži Vučićevu ostavku zbog najave da će podržati ulazak Kosova u UN

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider Dveri Boško Obradović zatražio je danas ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što je "nedvosmisleno potvrdio" da je spreman da podrži ulazak Kosova u razne medjunarodne organizacije i dodao da to predstavlja "otvoreni čin priznanja kosovske nezavisnosti sa najviše državne funkcije".

Obradović je u saopštenju naveo da je Vučić to najavio u intervjuu za Juronjuz na engleskom.

"Iz onoga što je javno rekao i potvrdio proističe da se Vučić više neće protiviti da takozvano Kosovo sa celokupnom srpskom istorijskom kulturnom baštinom bude primlјeno u UNESKO... Sa tim se očigledno Vučić javno saglasio, kao i za prijem lažne države Kosovo u Interpol, EU, NATO, UN... To srpski narod treba da zna", naveo je Obradović u saopštenju.


On je ocenio da će posle te Vučićeve saglasnosti biti dodatno pojačan pritisak na sve države iz EU i NATO koje nisu priznale Kosovo da promene mišljenje.

"Jer, zašto bi oni bili veći Srbi od Srba i zašto bi se oni dalјe protivili priznanju lažne države Kosovo ako je predsednik Srbija pristao na to? Ovom Vučićevom izjavom ugrožen je sam opstanak srpskog naroda i države ne samo na Kosovu i Metohiji. Zato ga pozivam da podnese ostavku na funkciju predsednika Republike i svoju novu politiku prema Kosovu prvo kandiduje na vanrednim izborima", dodao je Obradović.

Glas javnosti/Beta

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR