Glas Javnosti
posta

BEOGRAD NE ODUSTAJE OD ZSO! Petković: Od Brisela zahtevamo konkretne poteze

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koga je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, u svetlu nedavno održanih lokalnih pokrajinskih izbora i poslednjih incidenata u pokrajini, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Petković je istakao da su napadi i pritisci na srpski narod na KiM sve učestaliji, ukazavši na ozbiljnost poslednjih incidenata, kada su, u razmaku od samo dvadesetak dana, teško naoružane specijalne jedinica kosovske policije ROSU nelegalno, dva puta upale na sever Kosova i Metohije.

Informišući ruskog ambasadora o rezultatima lokalnih izbora, održanih 17. oktobra, na kojima je Srpska lista ostvarila pobedu u svih deset opština sa srpskom većinom, direktor Kancelarije za KiM je istakao da su Srbi pristali da učestvuju na ovim izborima, samo zato što podržavaju Briselski sporazum i što očekuju formiranje Zajednice srpskih opština.

 

JEDNOSTRANI POTEZI PRIŠTINE! Petković: Traže povod za krizu i probleme

JEDNOSTRANI POTEZI PRIŠTINE! Petković: Traže povod za krizu i probleme

Petković je naglasio da Beograd neće odustati od insistiranja na neodložnom formiranju Zajednice srpskih opština sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima i već na prvom sledećem sastanku u Briselu, zahtevaće konkretne poteze u tom pravcu, što je jasno istakla i Evropska unija.

Petković je zahvalio ruskom ambasadoru na doslednoj podršci Moskve teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, dodavši da će srpsko-ruski odnosi nastaviti da jačaju u duhu tradicionalnog prijateljstva dve države i dva naroda.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR