Glas Javnosti

JEDNOSTRANI POTEZI PRIŠTINE! Petković: Traže povod za krizu i probleme

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je Priština, uvođenjem antidamping mera, ponovo posegnula za jednostranim potezima kojima direktno potkopava svaki potencijal regionalne saradnje i zatvara se za svaku takvu inicijativu koja je oličena i u ideji "Otvoreni Balkan".

Petar Petković ističe da je "više nego jasna intencija Prištine da ponovo ograniči slobodan protok robe i usluga zarad jednokratnih političkih ciljeva".

"Uvođenjem nekakvih antidamping mera Priština pokušava da izazove novu nestabilnost i podigne tenzije na terenu. Po pravilu, u svakom finišu predizborne kampanje Priština poseže za merama koje su uperene protiv Srba i zvaničnog Beograda i ova mera se po tome ne razlikuje. Očigledno je da Priština u svemu traži povod za krizu i probleme na terenu", rekao je Petković za Tanjug.

On je podsetio da je i uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije započelo uvođenjem poreza na građevinski materijal.

''To, međutim, nije put da Priština zabašuri katastrofalne rezultate u ekonomiji, kao i probleme u upravljaju pandemijom koronavirusa'', istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Ministarstvo industrije u Prištini odlučilo je danas da uvede zaštitne anti-damping mere na neke proizvode iz Srbije.

To je saopštila ministarka Rozeta Hajdari i dodala da su te mere radi zaštite industrije i trgovine, preneo je prištinski Zeri.

Kako je objasnila, jedna od mera odnosi se na uvođenje tri evrocenta po kilogramu na uvoz životinjskog koncentrata iz centralne Srbije, a druga takođe tri evrocenta za uvoz jedne jedinice građevinskog bloka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR