Glas Javnosti

BEDNIK! KURTI NE PRESTAJE DA VREĐA SRBE: Prvo uklanjanje nasilne RULJE ispred zgrada opština, pa onda novi izbori!

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uslovio je održavanje novih izbora u opštinama na severu Kosova i Metohije okončanjem, kako je naveo "nasilnih protesta ispred opština na severu" i punom primenom Briselskog sporazuma.

Kurti je to objavio na Tviteru nakon telefonskih razgovora sa zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džonatanom Finerom i američkim senatorima Krisom Marfijem, Pitom Riketsom i Džin Šahin.

"Uklanjanje nasilne rulje ispred zgrada opština i puna primena Briselskog sporazuma je put ka deeskalaciji, do novih izbora", napisao je Kurti.


Francuska i Nemačka pozvale su Beograd i Prištinu da što pre organizuju nove izbore u opštinama na severu KiM u kojima je došlo do tenzija, rekao je juče francuski predsednik Emanuel Makron, nakon razgovora koji su on, nemački kancelar Olaf Šolc i šef evropske dilomatije Žozep Borelj održali sa predsednicima Srbije i tzv. Kosova Aleksandrom Vučićem i Vjosom Osmani na marginama sastanka Evropske političke zajednice u Moldaviji.

Borelj je na Tviteru saopštio da su na sastanku izneta tri zahteva - održavanje novih izbora na severu KiM, obezbeđivanje učešca Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice srpskih opština.


Glas javnosti/T01S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR