Glas Javnosti

ŠEPURIO SE, PA PODVIO REP: Kurti najavio NOVE LOKALNE IZBORE u 4 opštine uz učešče SRBA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc predložili su na samitu u Moldaviji da se kriza na severu Kosova reši održavanjem novih lokalnih izbora u četiri opštine.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti razgovarao je u četvrtak s više američkih zvaničnika, posle čega je na Tviteru objavio mogućnost održavanja novih izbora na severu Kosova.

Kurti je u četvrtak uveče napisao na Tviteru da je razgovarao sa američkim senatorima Krisom Marfijem, Pitom Riketsom i Džin Šejhin, kojima je zahvalio na podršci Kosovu.

„Uklanjanje nasilne rulje ispred zgrada opština i puna primena Briselskog sporazuma su put ka deeskalaciji do održavanja novih izbora“, napisao je kosovski premijer.


On je prevremene izbore u četiri opštine na severu Kosova spomenuo i u prethodnom tvitu, u kojem je naveo da je razgovarao sa Džonom Fajnerom, zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost u Beloj kući.

Kurti je Fajneru izrazio zahvalnost za posvećenost deeskalaciji tenzija.

„To zahteva momentalni prekid nasilja koje rulja sponzorisana iz Beograda sprovodi protiv snaga bezbednosti, do održavanja novih izbora u ovim opštinama“, naveo je Kurti.

Predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc predložili su na samitu u Moldaviji da se kriza na severu Kosova reši održavanjem novih lokalnih izbora u četiri opštine, na kojima će učestvovati i Srbi.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani kazala je posle sastanka sa Makronom i Šolcem da postoji zakonska mogućnost da se raspišu prevremeni izbori.

Glas javnost

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR